Grilēti dārzeņi ar rukolas pesto

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Dažādu krāsu paprika
     3 gab.
  • Vārīta kukurūza
     400 g
  • Pak čoi salāti
     300 g
  • Shanghai salāti
     300 g
  • Japāņu baklažāns
     300 g
  • Šampinjoni
     250 g

Marinādei

  • Olīveļļa
     cepšanai
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas
  • Sezama eļļa
     
  • Citrons
     1 gab.
  • Gaišā sojas mērce
     

Rukolas pesto

  • Rukola
     65 g
  • Ciedru rieksti
     20 g
  • Grana Padano siers
     30 g
  • Kiploks
     1 daiviņa
  • Extra virgin olīveļļaļ
     60 ml
  • Citrona sula
     1 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo pesto, sablenderējot visas sastāvdaļas.

Šī būs izcila mērce pie grilētiem dārzeņiem, lapu salātiem, pastām, siera un gaļas ēdieniem, kā arī jūras veltēm.

Dārzeņus gatavo uz sakarsēta grila restēm vai uz grila pannas.

Paprikas sagriez kubiņos, pievieno nedaudz eļļas, sāli, piparus.

Uzdur uz iesmiem un apgrozot cep 6–10 minūtes līdz gatavībai.

Kukurūzas vālītes jau ir vārītas, tāpēc uzlej tām nedaudz eļļas un apcep tikai tik daudz, lai tās sasilst.

Pasniedz, pārkaisot ar sāli un, protams, pievienojot pesto.

Pak čoi un Shanghai salātus pārgriez uz pusēm un ierīvē ar eļļu un sāli.

Cep uz grila restēm ne ilgāk kā 1 minūti.

Pārsvarā cep tikai no vienas puses.

Pasniedz ar pesto vai kā piedevu, piemēram, šašlikam.

Baklažānu sagriez mazākos gabalos. 

Lielākos šampinjonus pārgriez uz pusēm. 

Marinādei sajauc kopā 3 ēd.k. olīveļļas, 1 ēd.k. sezama eļļas, 2 ēd.k. sojas mērces, sulu no 1 citrona, pievieno sāli un piparus pēc garšas, pēc tam apslaki ar marinādi baklažānus un sēnes. 

Uzdur baklažānu gabaliņus un sēnes uz iesmiem un apgrozot cep uz grila 5–8 minūtes.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!