Grilēts avokado

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Grilēts avokado
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Avokado
     1 gab.
  • Mazās garneles
     200 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Čili pipars
      0.2 gab.
  • Olīveļļa
     1 tējk.
  • Balzamiko etiķis gaišais
     0.5 tējk.
  • Tomāti ķiršu
     3 gabali
  • Dīgsti
      pārkaisīšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Avokado notīri, izņem kauliņu, sagriez skaistās, plānās šķēlītēs, pārkaisi sāli un čili piparus.

Sakarsē grilu.

Liec grilēt avokado šķēles no abām pusēm.

Pie viena uzgrilē arī kādu ķirštomātiņu.

Mazās garnelītes atlaidini, pārslaki ar eļļu, gaišo balzāmetiķi, nedaudz sāls un sasmalcinātu čili piparu, samaisi, spraud pa vienai uz iesmiņa un grilē aptuveni vienu minūti no abām pusēm.

Uz šķīvja kārto spinātu lapas, tad avokado, ķirštomātiņus, virsū kārto garneļu iesmiņu.

Pārkaisi ar zaļumiem un pasniedz karstu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti