Grilētu dārzeņu salāti

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Japāņu baklažāni
     10 gab.
  • Nelieli saldie kartupeļi
     2 gab.
  • Fenheļi, pārgriezti gareniski uz pusēm
     2 gab.
  • Tomātu pasta
     1 ĒK
  • Tomātu biezenis
     500 g
  • Sarkanā čili, smalki sakapāts
     1/2 gab.
  • Zaļā čili, smalki sakapāta
     1/2 gab.
  • Baziliks, sakapāts
     1 sauja
  • Ķiploks, plānās šķēlītēs
     3 daiviņa
  • Kumīna sēklas
     1 TK
  • Svaigi malti melnie pipari
     1 TK
  • Mazas pētersīļu lapiņas
     1 sauja
  • Ciedru rieksti
     20 g
  • Extra virgin olīveļļa
     20 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz grila (vai krāsnī 210 grādos) liec veselus baklažānus un kartupeļus, kurus pirms tam visapkārt sadursti ar dakšiņu.

Baklažānus grilē vai cep apmēram 25 minūtes, kartupeļus 40 minūtes – 1 stundu, un fenheļus, ar griezuma vietu uz leju – 20 minūtes.

Tikmēr pannā eļļā uz mazas liesmas 5 minūtes pasautē čili, ķiploku, kumīnu un bazilika kātiņus.

Pievieno tomātu pastu un pacep 4 minūtes.

Pievieno mērci un sautē uz vidējas liesmas kādas 30 minūtes, pieskatot, lai nepieķep apakša.

Kad baklažāni gatavi, nomizo, mīkstumu sadali un to pašu dari ar kartupeļiem. 

Uz šķīvja pa visu apakšu liec mērci, pa virsu dārzeņus, uzlej eļļu, uzber ciedru riekstus un pētersīļa lapiņas. 

Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.