Grilētu garneļu uzkodas

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Garneļu grilmaizēm

  • Olīvu čabata
     2 šķēles
  • Humuss
     2 ĒK
  • Tomāts
     1 gab.
  • Rukolas mikrosalāti
     2 sauja
  • Sarkanais sīpols
     1/2 gab.
  • Notīrītas garneles
     10 gab.
  • Kečups
     1 ĒK
  • Malts ingvers
     1/3 TK
  • Laima sula
     1/2 TK
  • Kajēnas pipari
     1/2 TK
  • Sojas mērce
     1 TK
  • Laims
     1 gab.

Grilētām garnelēm ar mango

  • Mango
     1 gab.
  • Garneles
     12 gab.
  • Rozmarīna zariņi
     12 gab.
  • Sweet chili mērce
     2 ĒK
  • Ķiploks
     1 gab.
  • Citronskābe
     1/4 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

GARNEĻU GRILMAIZES

 

Iemarinē garneles kečupā ar laima sulu, sojas mērci, malto ingveru un Kajēnas pipariem.

Maizes šķēles apcep uz grila no abām pusēm, lai kraukšķīgas. 

Uzsmērē humusu, liec tomāta šķēli, sīpolu smalkās ripiņās un mikrosalātus. 

Garneles apcep uz grila restēm. Lai tās neizkristu cauri, uzspraud uz iesma. Cep 2-3 minūtes.

Liec uz maizes, pārslaka ar svaigu laima sulu.

GRILĒTAS GARNELES AR MANGO

Sagriez mango mīkstumu vienāda lieluma kubiņos. 

Notīri garneles. 

Sajauc gan mango, gan garneles ar saldo čili mērci, saspiestu ķiploku un citronskābi. 

Uzdur uz rozmarīna zariņiem un liec uz karsta grila restēm. 

Grilē ļoti ātri, tikai 1-3 minūtes uz karstām oglēm būs gana svaigām garnelēm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!