Hačapuri Ilzes Jurkānes stilā

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • kārtainās mīklas bez rauga
     250 g
  • olas
     2 gab.
  • sarīvēta Holandes vai cita siera
     200 g
  • saldais krējums
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nedaudz no Kaukāza virtuves!

Es nepretendēju pagatavot īsto kaukāziešu hačapuri, bet šis variants ir ļoti garšīgs un viegli pagatavojams. Tā kā man vienmēr ledusskapī ir siers, olas, krējums un kārtainā mīkla, tad esmu kaujas gatavībā, ja piesakās ciemiņi.

Mīklu sagriež kvadrātos 7–14 cm lielumā, atkarībā no tā, kāda lieluma hačapuri vēlies gatavot.

Bļodiņā samaisa olu, pāris karotītes krējuma un sieru.

Kvadrātā ieliek piciņu pildījuma, pārloka, izveidojot trīsstūri.

Tad ar dakšu nostiprina maliņas, izveidojot mīklā strīpiņas.

Katru kvadrātiņu apziež ar olu vai saldo krējumu.

Cep cepeškrāsnī 20–30 minūtes.

Vislabāk hačapuri ēst tikko izņemtus no krāsns, bet, protams, tie būs ļoti garšīgi arī istabas temperatūrā.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.