Humoss ar tunča salātiem

  • Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas humusam

  • Turku zirņu savā sulā
     400 g
  • Sezama sēklas
     2 ĒK
  • Ķiploks
     1 daiviņa
  • Kumīns
      šķipsna
  • Sezama sēklu eļļa
     20 ml
  • Citrona miza
     1/2

Sastāvdaļas salātiem

  • Rukola
     40 g
  • Avokado
     1 gab.
  • Tuncis savā sulā
     240 g
  • Kaperi
     1 TK
  • Sezama sēklu eļļa
     10 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nokās zirņus, bet šķidrumu ārā nelej. Liec blenderī zirņus, kumīnu, sezama sēklas, citrona mizu, nedaudz sāls, piparu un eļļas.

Pielej apmēram 40 ml zirņu šķidruma. Blendē, kamēr veidojas krēmīgs humoss, bet, ja tas šķiet par sausu, pievieno saglabāto turku zirņu šķidrumu tik daudz, kamēr iegūsti tādu konsistenci, kādu vēlies.

Liec uz šķīvja un vienmērīgi izsmērē, lai virsū var likt salātus.

 

Bļodā samaisi avokado, tunci, rukolu, eļļu, nedaudz sāls, ja vēlies, un piparus.

Var pievienot arī sakapātu čili, bet neliktas nav obligāti. Liec virsū salātus un pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!