Hurmas un apelsīnu kūka

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 1h 10min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu milti
     250
  • Kviešu milti
     80
  • Vaniļas pāksts sēkliņas
     1 gab.
  • Malts kanēlis
     2 TK
  • Bio kardamona pulveris
     1/4 - 1/3 TK
  • Cepamais pulveris
     1/5 TK
  • Jūras sāls
     1 šķipsna
  • Apelsīnu miziņa, smalki sarīvēta
     1 gab.
  • Baltais cukurs
     100
  • Demerara cukurs
     150
  • Cietas, nomizotas hurmas, sarīvētas uz rupjās rīves
     350
  • Izkausēts sviests
     240
  • Olas
     4 gab.
  • Piens
     60 ml
  • Pekanrieksti, rupji sadrupināti
     100

Krēmam

  • Rimi krēmsiers
     300
  • Baltais vai smalks brūnais cukurs
     2 ĒK
  • Sāls
      šķipsniņa

Dekorēšanai

  • Sagriezta hurma
     18 daiviņa
  • Bio apelsīns
     10 daiviņa
  • Pekanrieksti, rozmarīns un kanēļa standziņas
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

Izklāj ar  cepamo papīru pamatni un sānus apaļai kūkas formai 23 cm diametrā vai taisnstūra formas 10 x 25 cm izmērā. 

Bļodā ieliec rīvētās apelsīna miziņas un nedaudz cukura un saberz ar pirkstiem, lai mizai izdalās ēteriskās eļļas.

Lielā bļodā samaisi miltus ar garšvielām, sāli, cepamo pulveri, sodu un cukuriem.

Pievieno hurmu, sviestu, pienu un olas.

Visu samaisi, līdz veidojas samērā viendabīga mīkla.

Pievieno riekstus un iemaisi.

Lej mīklu formā un liec cepties uz aptuveni 60-70 minūtēm, līdz iedurot biskvītā ar koka irbulīti, tas iznāk ārā sauss un tīrs.

Izņem biskvītu no krāsns, vismaz 1 h atdzesē formā un tad pārliec uz restes, lai atdziest pilnībā.

Gatavo krēmu. Bļodā liec krēmsieru, cukuru un sāli un puto nelielā ātrumā, līdz krēms kļūst vijīgs un stingrs.

Uzsmērē uz kūkas un dekorē. 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Saldā desa

25min • Viegli

Piparkūku torte

1h 20min • Vidēji grūti

"Cielaviņa"

6h 30min • Viegli