Ilzes Jurkānes latviskais gaspačo

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • kefīra
     1 L
  • vidēji gurķi, sagriezti gabalos
     3 gab.
  • buntīte diļļu
     1 gab.
  • ķiploka daiviņas, nomizotas
     2 gab.
  • svaigs koriandrs
      pēc garšas
  • pusbuntīte lociņu
     1 gab.
  • jūras sāls
      pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas
  • dzeltenais tomāts
     1 gab.
  • sarkanais tomāts
     1 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaspačo latviskā gaumē - tiem kuriem tīk maigākas un pazīstamākas nianses, bet tik un tā gribas izmēģināt ko jaunu.

Blenderī ielej kefīru, pievieno gurķus, dilles, ķiplokus, daļu koriandra, daļu loku un sablenderē viendabīgā masā.

Pievieno sāli un piparus pēc garšas un samaisi.

Lej zupu bļodās un dekorē ar smalki sakapātiem tomātiem, koriandru un lociņiem. Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!