Īru liellopa gaļas iesmiņi

  • Sagataves 2h 10min ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas:

  • Īru liellopa gaļa
     500 g
  • Koka iesmiņi gaļas cepšanai
     

Marinādei:

  • Sojas mērce
     2 ĒK
  • Citrona sula no 1 gab. citrona
     
  • Brūnais cukurs
     1 ĒK
  • Ķiploks
     3 daiviņas
  • Rīvēts ingvers
     1 TK
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Čili
     1 TK
  • Citronzāle
     1 kāts
  • Koriandrs
      pēc garšas
  • Ūdens
     

Mērcei:

  • Jogurts bez piedevām
     400 g
  • Gurķi
     3 gab.
  • Koriandrs
     1 sauja
  • Ķiploks
     2 daiviņas
  • Citrona sula
     2 TK
  • Sāls
      pēc garšas
  • Malti melnie pipari
      pēc garšas
  • Piparmētras lapiņas
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo marinādi: bļodā lej sojas mērci, citrona sulu, brūno cukuru. Sarīvē ķiploka daiviņas un ingveru, sagriež Šalotes sīpolu un citronzāli. Pievieno čili un koriandru. Pievieno nedaudz ūdeni un visu kārtīgi samaisa. 

Gaļu sagriež mazākos gabaliņos un liek marināties 2h.

Liellopa gaļu liek uz iesmiņiem un pievieno sāli pēc garšas. Liek grilēt, kamēr gatavi.

Gatavo mērci: bļodā liek jogurtu bez piedevām, kam pievieno 3 gab. rīvētus gurķus, sauju koriandra, rīvētu ķiploku un citrona sulu. Visu kārtīgi samaisa un pievieno sāli, maltus melnos piparus pēc garšas. 

Gaļas iesmiņus pasniedz ar mērci un dārzeņiem pēc izvēles. 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.