Jāņu mērces

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

BBQ mērcei

  • Kečups
     470 g
  • Ābolu etiķis
     80 g
  • Brūnais cukurs
     5 ĒK
  • Medus
     2 ĒK
  • Vorčesteršires mērce
     1,5 ĒK
  • Kūpinātas paprikas pulveris
     1,5 TK
  • Sinepes
     1 TK
  • Ķiploku pulveris
     1/2 TK
  • Sāls
     1/2 TK
  • Melnie pipari
     1/2 TK
  • Čili mērce
     1/4 TK

Ķiploku mērcei

  • Majonēze
     4 ĒK
  • Krējums
     1 ĒK
  • Ķiploku pulveris
     1 TK
  • Ķiploks
     2 daiviņa
  • Citronu sula
     2 TK
  • Lociņi
     1 gab.
  • Pētersīlis
     8 lapas (-ai)
  • Sāls
     1/4 TK
  • Ūdens
     1 ĒK
  • Pūdercukurs
     1/2 TK
  • Tobasko mērce
     10 piles

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo BBQ mērci.

Sajauc visas sastāvdaļas mazā katliņā.

Maisa un karsē uz vidējas uguns, līdz sāk burbuļot.

Ļauj vārīties 8-10 minūtes, līdz tā ir sabiezējusi. 

Pārlej trauciņā.

Gatavo ķiploku mērci

Bļodā sajauc majonēzi, ūdeni un krējumu.
 

Saputo ar rokas putojamo slotiņu. 

Tad pievieno ķiploku pulveri, citrona sulu, smalki sagrieztus lociņus, sāli un cukuru.

Saputo.

 

Pievieno ķiploku (izspiestu caur spiedi) un tobasko mērci, samaisa. 

Apber ar sagrieztu pētersīli.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!