Jēra gaļas sautējums

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 5h 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Jēra gaļa (medījuma vai liellopa gaļa)
     1 kg
  • Eļļa vai tauki
     apcepšanai
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Burkāni
     4 gab.
  • Seleriju saknes
     1/2 gab.
  • Sēnes
     600 g
  • Madere Cruz portvīns
     350 ml
  • Jēra, liellopa vai medījuma buljons
     600 ml
  • Dateles bez kauliņiem
     8 gab.

Garšvielas

  • Čili
     1 gab.
  • Ķiploks
     1 gab.
  • Kadiķogas
     12 gab.
  • Smaržīgie pipari
     4 gab.
  • Rozmarīns
     1 buntīte

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Esmu pārliecināts, ka svētki katrā ģimenē ir īpašs notikums. Vismaz manā ģimenē tas nav spontāns pasākums, jo svētki tiek gaidīti, plānoti un pārdomāti desmitiem reižu.

Gatavojot ēdienu, es iesaku atturēties no gataviem produktiem (tie ir arī dārgāki) un censties no vienkāršām, kvalitatīvām, svaigām sastāvdaļām pagatavot izcilu maltīti. Mūsu ģimenē akceptē tikai garšīgu un saprotamu ēdienu, tāpēc arī es novēlu visiem svētkos un ikdienā censties gatavot no sirds un vairāk laika pavadīt kopā.

Jēra gaļas vietā izmēģini arī medījuma gaļu.

Sagriez jēra gaļu lielos gabalos un cep uz pannas taukos vai eļļā.

Kad gaļa ir apbrūnējusi, pielej klāt buljonu un ļauj tvaicēties.

Nomizo burkānus, seleriju un sīpolus, sagriez lielos gabalos.

Čuguna katlā taukvielās apcep tos, pievieno sēnes.

Pievieno portvīnu un dateles. Ļauj vīnam nedaudz vārīties.

Tad pievieno gaļu ar buljonu.

Ja nevēlies, lai garšvielas būtu izkaisītas pa visu katlu, vari tās iesiet marlē un peldināt katlā. Noslēdz katlu un liec krāsnī 90–120 grādos 5–6 h.

Pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem, dārzeņiem, rīsiem, bulguru vai citām sezonālām piedevām.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME.
Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Pīles cepetis ar pastinakiem

4h • Vidēji grūti
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.