Jēra gaļas tako

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Jēra šķinķis bez kaula
     450 g
  • Sāls
     1 TK
  • Garais gurķis, šķēlītēs
     1/3 gab.
  • Romiešu salātu lapas
     5 gab.
  • Sinepju mikrosalāti
     1 sauja

Tortiljām

  • Kviešu milti
     200 g
  • Cepamais pulveris
     1/2 TK
  • Smalkā sāls
     1 TK
  • Augu eļļa
     1,5 ĒK
  • Silts ūdens
     200-250 ml

Marinātiem sīpoliem

  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Laima sula
     1 gab.
  • Malti pipari
     1/4 TK
  • Brūnais cukurs
     1/2 TK

Avokado krēmam

  • Avokado
     1 gab.
  • Olīveļļa
     1 ĒK
  • Ķiploks
     1 daiviņa
  • Laima sula
     1 TK
  • Piparmētru lapiņas
     8 gab.
  • Mascarpone siers
     1 ĒK

Dzelteno tomātu svaigais ievārījums

  • Dzeltenais tomāts (liels)
     1 gab.
  • Piparmētru lapiņas
     8 gab.
  • Laima sula
     1 TK
  • Medus
     1 TK

Čii eļļai

  • Čili pipari
     3 gab.
  • Rimi light olīveļļa
     60 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo gaļu, iegriez ar nazi ādā un apcep uz pannas 1-2 minūtes no katras puses.

Turpini cept iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 18 minūtes 190 grādos. Izņem no krāsns un ļauj atdzist.

Gatavo tortiljas. Sajauc mīklas sastāvdaļas un izmīci, lai mīkla nelīp pie rokām, bet ir staipīga.

Sadali to 6-8 bumbiņās un izrullē tās plānās tortiljās.

Sakarsē pannu un cep tortiljas, bez taukvielām, no abām pusēm līdz gatavībai. Ja panna būs maksimāli karsta, tortiljas gatavosies 20 sekundes. Ja gribi mīkstas tortiljas, liec tās vienu virs otras un pārklāj ar dvieli, ja kraukšķīgas, ļauj tām atdzist uz restes.

Sagatavo sīpolus: sagriez strēmelītēs, pievieno laima sulu, cukuru un piparus, sajauc un pārklāj ar pārtikas plēvi.

Sagatavo tomātus: tomātiem izņem sēklas un mīkstumu sakapā. Pievieno medu, laima sulu un kapātas piparmētras.

Avokado krēmam: liec visas sastāvdaļas blenderī un sablendē krēmā.

Čili sagriez šķēlītēs un pievieno eļļu. Pie tam šādā veidā tie pat kļūst asāki.

Nu ir laiks sagriezt jēra gaļu plānās šķēlēs un pārkaisīt ar “sāls ziediem”.

Tagad vari sakārtot tako, liekot visas sastāvdaļas tortiljās, un baudīt šo lielisko ēdienu. Vari arī likt visas sastāvdaļas uz galda, lai viesi paši sakārto savus tako.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.