Jēra ļuļa kebabs

  • Sagataves 24h ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Jēra ļuļa kebabam

  • Jēra maltā gaļa
     1 kg
  • Kinza
     1 buntīte
  • Piparmētra
     1 buntīte
  • Pētersīļi
     1 buntīte
  • Ūdens
     50 g
  • Olīveļļa
     1 ĒK
  • Ķiploks
     4 daiviņas
  • Sviests (izkausēts vai dzidrināts)
     30 g
  • Koka iesmiņi
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kinzu, piparmētru, pētersīli, ķiploku ļoti smalki uzkapā.

Jēra maltajā gaļā liec iekšā garšaugus un ķiploku – kārtīgi iemaisi, tad pievieno izkausēto sviestu un ūdeni.

Kārtīgi visu izspaidi un liec ledusskapī ievilkties (diennakti). Uz diennakti liec ūdenī nostāvēties arī koka iesmiņus.  

Kad gaļa samarinējusies, tad to liec uz kociņiem apmēram 5cm biezumā kārtīgi saspiežot gaļu.

Cep aptuveni 10 līdz 15 minūtes, ik pa laikam pagrozot.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!