Jēra ribiņas

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • jēra ribiņas (kauliņi)
     9 gab.
  • eļļa cepšanai
     

glazūrai

  • citrona sula + miziņas, smalki sarīvētas
     1 gab.
  • laima sula + miziņas, smalki sarīvētas
     1 gab.
  • apelsīna sula + miziņas, smalki sarīvētas
     1 gab.
  • greipfrūta sula + miziņas, smalki sarīvētas
     1 gab.
  • citronzāles stiebriņš
     1 gab.
  • medus
     5 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lieliskas citrusaugļu garšas nianses.

Katlā ielej visu citrusu sulas, pievieno citrusu miziņas, citronzāli, medu un novāri, līdz izveidojas aromātiska glazūra.

Sakarsē krāsni 150‒160 grādus karstu.

Jēra ribiņām nogriez visas cīpslas un nosusini.

Pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu un nedaudz apcep ribiņas, līdz tās apbrūninās. Tad pārlej ar glazūru un liec krāsnī sautēties uz apmēram 30‒45 minūtēm, līdz gaļa labi nāk nost no kaula. Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.