Jogurta - gurķu mērce

  • Sagataves 2min ,  Gatavošana 3min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Receptes attēls Garais gurķis
     300 g
  • Grieķu jogurts
     2 daiviņas
  • Piparmētra, sasmalcināta
     1 ĒK
  • Baziliks, sasmalcināts
     1 ĒK
  • Citrona sula
     1 TK
  • Sāls, pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Noskalo un nomizo gurķi, izņem sēklas (tās var pievienot dzeramajam ūdenim – sanāks atspirdzinošs dzēriens). Notīra ķiploku.

Gan ķiploku, gan gurķi sagriež mazos vienādos gabaliņos. Pievieno jogurtu, zaļumus un citrona sulu. Apmaisa un, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Pamēģini!
Šī mērce lieliski garšos kopā ar jūras veltēm, sieru, kūpinātu gaļu un dārzeņiem.


 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!