Jogurta Panna Cotta ar aprikozēm

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 3h 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Jogurts bez piedevām
     400 g
  • Kokosriekstu piens
     400 ml
  • Svaigi spiesta apelsīnu sula
     100 ml
  • Pūdercukurs
     130 g
  • Želatīns
     14 g
  • Aprikozes
     6 gab.
  • Sasmalcinātas piparmētru lapas
     5 gab.
  • Kardamona sēklas (pēc izvēles)
     3-4 gab.
  • Kļavu sīrups
     2 ĒK
  • Miziņa no 1 apelsīna
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Svaigi spiestai apelsīnu sulai pievieno želatīnu, kārtīgi samaisa un atstāj uzbriest 3-5 minūtes. 

Katliņā ielej kokosriekstu pienu un karsē. Pievieno apelsīna miziņas, pūdercukuru un visu kārtīgi samaisa. Atdzesē 5 minūtes.

Kokosriekstu pienu, kāšot caur sietiņu, pievieno želatīna masai. Visu kārtīgi samaisa. 

Pievieno jogurtu bez piedevām, samaisa. 

Masu lej trauciņos un liek ledusskapī vismaz uz 3 stundām. 

Sagatavo dekoru – sagriež aprikozes, sasmalcina piparmētru lapiņas, pievieno kļavu sīrupu un samaisa. Kārto pa virsu sastingušajai jogurta masai. 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.