Kafijas un mandeļu kūka ar Itālijas garšu

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas pamatnei

  • Cepumi „dāmu pirkstiņi”
     100 g
  • Amaretto cepumi
     100 g

Sastāvdaļas pildījumam

  • Olas dzeltenumi
     6 gab.
  • Baltais cukurs
     70 g
  • Mīksts sviests istabas temperatūrā
     150 g
  • Marsalas vīns
     100 ml
  • Maskarpones siers
     500 g
  • Tumšā šokolāde, sasmalcināta
     100 g
  • Želatīns
     10 g
  • Espreso kafija, atdzesēta
     200 ml
  • Šokolādes skaidiņas dekorēšanai
     50 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Maziem un lieliem svētkiem.

Bļodā saputo olu dzeltenumus ar cukuru un mīkstu sviestu, līdz masa ir krēmīga.

Pievieno pusi Marsalas vīna un samaisi.

Tad olu masā iemaisi maskarpones sieru.

Sadali masu divās bļodiņās. Vienā bļodiņā masai pievieno kafiju un iemaisi.

Ūdens peldē izkausē želatīnu un pievieno to kafijas krēmam.

Liec kopā kūku. „Dāmu pirkstiņus” kārto kūkas formā, pārslaki ar vīnu, pārber ar šokolādes gabaliņiem un pārklāj ar kafijas krēmu, to viegli piespiežot tā, lai visi cepumi ir pārklāti. Nedaudz pieturi, kamēr „dāmu pirkstiņi” vairs neceļas gaisā.

Tad amaretto cepumus viegli samitrini ar vīnu un kārto uz kafijas krēma kārtas. Atkal liec kafijas krēmu, rūpīgi pārklājot visus cepumus.

Kad krēms sastindzis, uz tā liec balto krēmu. Atkal kārto amaretto cepumus un pārkaisi ar šokolādi un kādu ogu. Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.