Kafijas un šokolādes torte

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • Sviests
     200 g
  • Cukurs
     200 g
  • Olas
     4 gab.
  • Milti
     180 g
  • Kakao pulveris
     40 g
  • Kūkas forma ICA
     23 cm

Krēmam

  • Sviests
     130 g
  • Kakao pulveris
     50 g
  • Liķieris Moka
     50 ml
  • Stipra espresso kafija
     100 ml
  • Šokolāde 70 %
     200 g
  • Saldais krējums
     200 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Gatavo biskvītu. Sakul sviestu ar cukuru līdz tas kļūst gaisīgs.

Pievieno olas un turpini kult.

Sajauc miltus ar kakao un sijājot caur sietu iecilā masā.

Liec ietaukotā cepamformā un cep 25- 30 minūtes.

Atdzesē un pārgriez horizontāli uz pusēm.

Gatavo krēmu.

Izkausē šokolādi kopā ar saldo krējumu. Pievieno tam siltu kafiju un kakao.

Kad krēms nedaudz atdzisis, ar mikseri saputo to kopā ar siltu sviestu. Liec atdzist uz 30 minūtēm ledusskapī.

Ņem biskvītu, vienmērīgi uzklāj trešdaļu krēma. Liec virsū otru biskvīta daļu un uzklāj atlikušās divas trešdaļas krēma. Tortes virsmu dekorē pēc savām vēlmēm – piemēram, ar šokolādes skaidiņām, riekstiem, sezonas ogām vai grauzdētām kafijas pupiņām.

 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!