Kalmāru gredzeni

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas:

  • Kalmāru gredzeni (saldēti)
     200 g
  • Olas baltums
     1 gab.
  • Ledusauksts ūdens
     50 ml
  • Kartupeļu ciete
     2 ĒK
  • Kviešu milti
     1 ĒK
  • Sāls
     1 TK
  • Meksikāņu garšvielas Selection by Rimi
     2 TK
  • Eļļa fritēšanai
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē eļļu līdz 180 ˚C.

Kalmāru gredzenus panē miltos.

Olu baltumu sajauc ar ūdeni, kartupeļu cieti, miltiem, sāli un maisa, līdz izveidojas skābajam krējumam līdzīga masa.

Kalmāru gredzenus pamērcē mīklā un lēni liek uzkarsētajā eļļā cept aptuveni 2 – 3 min (līdz kļuvuši zeltaini un kraukšķīgi).

Pasniedz ar zaļumiem un iecienīto mērci.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!