Kanēļmaizīšu rolli
-
Sagataves 1h , Gatavošana 40min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Mīkla
-
raugs2,25 TK
-
silts piens250 ml
-
brūns cukurs170 g
-
saldkrējuma sviests (izkausēts)75 g
-
milti550 g
-
sāls2 TK
-
Cepamais pulveris1 TK
Pildījums
-
brūns cukurs200 g
-
kanēlis3 ĒK
-
saldkrējuma sviests75 g
Uzlējums
-
saldkrējuma sviests85 g
-
pūdercukurs185 g
-
krēmsiers (istabas t)30 g
-
vaniļas ekstrakts0,5 TK
-
sālsšķipsna
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bļodā ielej siltu pienu, izkausēto sviestu, pieliek cukuru un raugu, Ļauj atpūsties 5 minūtes. Kad sāk parādīties putas, tas nozīmē, ka raugs ir gatavs.
Pievieno miltus un maisa ar koka karoti, līdz viendabīga masa. Uz stundu noliek malā.
Galdu apkaisa ar miltiem un uz tās noliek mīklu. Pievieno cepampulveri un sāli, samaisa.
Arī pašu mīklu apkaisa ar miltiem, tad izrullē līdz apmēram 0,6 cm biezumam.
Mīklu iesmērē ar sviestu, tad pārber ar brūno cukuru un kanēli vienmērīgi. Tad mīklu no viena sāna rullē cieši rullī. Sagriež rulli ripās (apmēram 4 cm biezas). Saliek ar sviestu ietaukotā cepampannā.
Uzsilda krāsni līdz 180 ºC. Liek cepties uz 25-30 min vai līdz maizītes ir zeltaini brūnas.
Kamēr cepas kanēļmaizītes, sagatavo uzlējumu. Visas sastāvdaļas saputo ar rokas putojamo slotiņu, līdz ir vienmērīga masa.
Kanēļmaizītēm ļauj atdzist un apsmērē ar uzlējumu.