Kanēļmaizīšu rolli

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Mīkla

  • raugs
     2,25 TK
  • silts piens
     250 ml
  • brūns cukurs
     170 g
  • saldkrējuma sviests (izkausēts)
     75 g
  • milti
     550 g
  • sāls
     2 TK
  • Cepamais pulveris
     1 TK

Pildījums

  • brūns cukurs
     200 g
  • kanēlis
     3 ĒK
  • saldkrējuma sviests
     75 g

Uzlējums

  • saldkrējuma sviests
     85 g
  • pūdercukurs
     185 g
  • krēmsiers (istabas t)
     30 g
  • vaniļas ekstrakts
     0,5 TK
  • sāls
      šķipsna

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā ielej siltu pienu, izkausēto sviestu, pieliek cukuru un raugu, Ļauj atpūsties 5 minūtes. Kad sāk parādīties putas, tas nozīmē, ka raugs ir gatavs.

Pievieno miltus un maisa ar koka karoti, līdz viendabīga masa. Uz stundu noliek malā.

Galdu apkaisa ar miltiem un uz tās noliek mīklu. Pievieno cepampulveri un sāli, samaisa.

Arī pašu mīklu apkaisa ar miltiem, tad izrullē līdz apmēram 0,6 cm biezumam.

Mīklu iesmērē ar sviestu, tad pārber ar brūno cukuru un kanēli vienmērīgi. Tad mīklu no viena sāna rullē cieši rullī. Sagriež rulli ripās (apmēram 4 cm biezas). Saliek ar sviestu ietaukotā cepampannā.

Uzsilda krāsni līdz 180 ºC. Liek cepties uz 25-30 min vai līdz maizītes ir zeltaini brūnas.

Kamēr cepas kanēļmaizītes, sagatavo uzlējumu. Visas sastāvdaļas saputo ar rokas putojamo slotiņu, līdz ir vienmērīga masa.

Kanēļmaizītēm ļauj atdzist un apsmērē ar uzlējumu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.