Kanēļmaizītes

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 1h 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Piens
     100 ml
  • Kefīrs
     150 ml
  • Raugs
     20 g
  • Cukurs
     120 g
  • Sāls
     0.5 TK
  • Milti
     450 g
  • Ola
     1 gab.
  • Mīksts sviests
     100 g

Kanēļa sviestam

  • Kardamona pulveris
     2 TK
  • Kanēļa pulveris
     2 TK
  • Ola
     1 gab.
  • Cukurs
     80 g
  • Mīksts sviests
     50 g
  • Cepampapīrs
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mīklai - pienu uzsildi, tad jauc kopā ar olu, cukuru, sāli, raugu, kefīru un sviestu. Visu uzputo līdz viendabīgai konsistencei.

Tad pakāpeniski pievieno miltus un 10 minūtes izmīci līdz viendabīgai masai un liec uzbriest uz 1 stundu istabas temperatūrā.

Tikmēr uztaisi kanēļa sviestu – olu, cukuru, sviestu, pulverus liek bļodā un samaisi līdz viendabīgai konsistencei.

Kad mīkla uzrūgusi, tad to izklāj uz galda ar nedaudz miltiem un izrullē to aptuveni centimetru plakanu.  

Augšējo daļu pārsmērē ar sagatavoto kanēļa sviestu un tad rūpīgi satin ruletē.  

Ruleti griez aptuveni 2-3 cm biezu un liec cepties krāsnī uz 25-30 minūtēm 180 grādos.

Sagrieztās ruletes šķēles liek guļus ieeļļotā vai ar cepampapīru noklātā pannā.

Pirms pasniegšanas ļauj maizītēm 5 minūtes atpūsties.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!