Kāpostu zupa ar rupjmaizi un sieru

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 1h 10min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Pastāvējusi Ķelmēnu rudzu saldskābmaize
     300 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     30 ml
  • Ķiploks, rupji sakapāts
     6 daiviņas
  • Nomizots baltais sīpols palielos gabalos
     50 g
  • Kāposts, sagriezts lielos gabalos
     700 g
  • Buljons
     1,5 L
  • Sidrs vai baltvīns
     200 ml
  • Rozmarīns vai timiāns
     2 zariņi
  • Ementāles siers, rupji sarīvēts
     100 g
  • Grana Padano siers, smalki sarīvēts
     30 g
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. 
 

Čuguna katlā sakarsē eļļu, pievieno sīpolu, ķiploku un sautē uz nelielas liesmas 10 minūtes. 

Pievieno kāpostu un cep vēl 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. 

Paralēli katlā uzsildi buljonu ar vīnu un garšaugiem. 

Čuguna katlā, iespiežot starp kāpostiem, liec maizes šķēles, uzber sieru, uzlej buljonu un liec krāsnī gatavoties, līdz kāposti mīksti. 

Pasniedzot var uzbērt vēl sieru. 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!