Karamelizēta sviesta ikru maizītes

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Sviests
     200 g
  • Bagete, sagriezta
     24 šķēles
  • Novārītas paipalu olas
     12 gab.
  • Foreles vai laša ikri
     
  • Gabaliņos sagriezts avokado
     pēc izvēles
  • Dīgsti
     pēc izvēles
  • Jūras sāls
     pasniegšanai
  • Svaigi malti pipari
     nedaudz

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vispirms karamelizē sviestu – vislabāk to dari dienu iepriekš.

Katliņā ar biezu dibenu liec sviestu un karsē uz vidēji lielas uguns, līdz sviests izkusis.

Pēc brīža tas sāks vārīties un pārklāsies ar putu kārtiņu.

Turpini karsēt, līdz putiņas pazudušas un sviests kļuvis dzidrs.

Tas prasa apmēram 15 minūtes.

Pārlej to nelielā trauciņā un pilnīgi atdzesē.

 

Sakarsē pannu un liec tajā maizītes, apgrauzdējot no abām pusēm, lai ir kraukšķīgas, bet nekļūst sausas.

Tikai nedaudz atdzesē.

 

Uzsmērē maizītēm karamelizēto sviestu. 

Liec virsū olas un ikrus, ja vēlies – arī digstus vai avokado. 

Uzber nedaudz sāls un pavisam nedaudz piparu un pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!