Karpa Āzijas gaumē

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Mandarīni
     3 gab.
  • Izķidāta karpa, zvīņas noņemtas (tās pataupiet Vecgada vakaram, lai nākamajā gadā būtu nauda)
     1 kg
  • Jūras sāls
     2 TK
  • Sakapāta svaiga ingvera sakne
     4 ĒK
  • Sakapāti ķiploki
     6 ĒK
  • Sakapāta, liela bunte loku
     1 gab.
  • Kartupeļu ciete
     3 ĒK
  • Sezama eļļa
     200 ml
  • Šerija
     3 ĒK
  • Santa Maria austeru mērce
     3 ĒK
  • Saldā čili mērce
     3 ĒK
  • Sojas mērce
     3 ĒK
  • Baltais cukurs
     1 ĒK
  • Vistas buljons
     100 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ziemā jāēd daudz zivju ēdieni, tādēļ pagatavojām recepti siltajās Āzijas noskaņās.

Nomizo mandarīnus un izmērcē miziņas ūdenī 15-20 minūtes, līdz tās ir mīkstas. Pēc tam sakapā.

Karpai abās pusēs izdari 4 garus iegriezumus un ierīvē ar sāli. Zivs vēderā ieliec 1 ēd.k. ingvera, 1 ēd.k. ķiploku, 2 tējk. sojas mērces un sauju loku. Beigās pārkaisi zivi ar cieti.

Lielā pannā sakarsē eļļu un apcep karpu uz abām pusēm 6 minūtes, lai ādiņa būtu zeltaini brūna. Izņem no pannas un nosusini zivi uz papīra dvieļa.

Izlej no pannas daļu eļļas, atstājot 2 ēd.k.. Vēlreiz sakarsē eļļu, pievieno pusi no atlikušajiem lokiem, atlikušos ķiplokus, ingveru, mandarīnu miziņas un maisot cep 1 minūti. Pievieno šeriju, austeru, čili un sojas mērces, cukuru, vistas buljonu, kārtīgi samaisi un pievieno karpu. Uzliec vāku un pasautē 15 minūtes. Pievieno mandarīnu šķēlītes un pasautē vēl 2-3 minūtes.

Pasniedz karstu, pārkaisot ar pāri palikušajiem lociņiem.

Ja nav lielas pannas ar vāku, karpu var cept arī krāsnī 200-250 grādos, gatavojot mērci atsevišķi un to uzlejot uz zivs, kura ir ielikta cepamajā pannā. Pārklāj ar foliju un cep 1 h. Pasniedz ar rīsiem vai nūdelēm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!