Kārtainā krēma kūka

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Svaigi spiesta apelsīnu sula
     1 gab.
  • Apelsīnu marmelāde
     300 g
  • Mellenes vai kazenes
     500 g
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Cukurs
     2 ĒK
  • Vaniļas cukurs
     1 TK
  • Grauzdētas mandeles
     100 g

Biskvītam

  • Milti
     250 g
  • Cepamais pulveris
     1 TK
  • Sāls
      šķipsna
  • Olas
     2 gab.
  • Cukurs
     200 g
  • Vaniļas cukurs
     1 TK
  • Sviests
     50 g
  • Pilnpiens
     120 ml

Krēmam

  • Saldais krējums 10%
     200 ml
  • Olu dzeltenumi
     2 gab.
  • Sāls
      šķipsna
  • Cukurs
     50 g
  • Vaniļas cukurs
     1 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru.

Iemaisa miltus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.

Katliņā karsē pienu ar sviestu, līdz sviests izkusis.

Lēnām iemaisa masā. Mīklu lej 20–22 cm lielā kūkas formā un liek cepeškrāsnī cepties 180 °C 25–30 min. vai kamēr biskvīts gatavs.

Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Atdzesē.

Katliņā uz lēnas uguns silda saldo krējumu.

Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar šķipsniņu sāls, cukuru un vaniļas cukuru.

Sakulto olu dzeltenumu masu lēnām pievieno uzkarsētajam saldajam krējumam un visu maisot silda, līdz masa sāk sabiezēt.

Atdzesē ledusskapī vismaz 1 h.

Atdzesētu biskvītu sagriež gabalos.

Pusi kārto traukā. Pārlej ar 2 ēdamkarotēm apelsīnu sulas. Pa virsu kārto pusi no marmelādēm, ogām un olu mērces.

Pēc tam atlikušo biskvītu, apelsīnu sulu, marmelādes, ogas un olu mērci. 

Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Pārlej pāri kārtojumam.

Dekorē ar grauzdētām mandelēm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!