Kartupeļu fokača

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     800 g
  • Vistas ola
     1 gab.
  • Auzu milti
     2-3 ĒK
  • Sāls
     1/2 TK
  • Malti pipari
     1 TK
  • Ķiploku pulveris
     1/2 TK
  • Malts oregano
     1 TK

Virspusei

  • Tomātu mērce
     2 ĒK
  • Rimi siers, 10%
     120 g
  • Saldais kartupelis
     1 gab.
  • Ziedkāposts
     1/8 gab.
  • Baziliks
     1 sauja
  • Olīveļļa
     2 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
 

Sarīvē vai sablendē kartupeļus, nomizotus vai ar mizu.
 

Liec marlē un nospied lieko sulu. 

Sausai kartupeļu masai pievieno sāli, piparus, olu un miltus, kā arī to stērķeli (cieti), kura nosēdusies nolietajai kartupeļu sulai.
 

Masu liec uz cepamā papīra, uz pannas un izlīdzini 2-5 mm biezumā. 

Pacep 10 minūtes cepeškrāsnī.
 

Tad apsmērē to ar tomātu mērci, uzrīvē daļu siera. 

Pa virsu liec plānās šķēlēs sagrieztus dārzeņus, plucinātu baziliku un pārkaisi ar atlikušo sieru. 

Pārlej ar eļļu un liec atkal cept, samazinot temperatūru līdz 175 grādiem. 

Cep vēl 25 minūtes.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!