Kartupeļu klimpas jeb ņoki

  • Sagataves 45min ,  Gatavošana 10min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas ņokiem

  • Kartupeļi
     200 g
  • Sāls
     1 TK
  • Pipari
     1 TK
  • Olas (sakultas)
     2 gab.
  • Milti
     300 g

Sastāvdaļas mērcei

  • Bekons (sagriezts vidēji lielos gabalos)
     8 šķēles
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiviņa
  • Tomāts (liels)
     1 gab.
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Parmezāna siers
     75 g
  • Sāls
     pēc garšas
  • Pipari
     pēc garšas
  • Svaigs baziliks
     1 sauja

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novārītus kartupeļus sarīvē smalkā rīvē.

Pieber klāt sāli un piparus, samaisa.

Bļodā kartupeļu masai pa vidu izveido bedrīti. 

Tur ielej sakultas olas un pamazām iemaisa.

Tad ieber miltus un masu kārtīgi samaisa.

Uz virsmas, kārtīgi pārkaisītas ar miltiem, ar daļiņu no mīklas rullē garenu, tievu desu, ko sagriež 1 cm garos gabaliņos.

Paņem dakšu un gabaliņu norullē gar to, veidojot rakstu (ja vēlās).

Vāra verdošā sāļā ūdenī, līdz tie uzpeld.

Nokāš ūdeni un atstāj atpūsties.

 

Pannā liek cepties sagrieztu bekonu.

Kad tas sacepies, izņem no pannas.

Tajā pašā pannā pievieno sagrieztu sīpolu un ķiploku.

Pievieno ņokus un apcep kādas 5minūtes, līdz tie ir zeltīti brūni.

Apber ar sāli un pipariem.

Pievieno sagrieztu tomātu, pasautē 2 minūtes.

Tad lej saldo krējumu (istabas temperatūrā) un pievieno parmezānu, tad sautē vēl 2 minūtes, nepārtraukti maisot.

Pievieno baziliku, bekonu, kārtīgi apmaisa un izslēdz uguni.

Pasniedz karstu. Pārkaisa ar vēl parmezānu un nedaudz pipariem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.