Kartupeļu krēmzupa ar čurkstīti

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Sviests
     1 ĒK
  • Eļļa cepšanai
     2 ĒK
  • Kartupeļi, nomizoti, sagriezti gabaliņos
     3 gab.
  • Puravs, sagriezts šķēlītēs
     1 gab.
  • Karsts dārzeņu buljons
     1,5 L
  • Sarīvēts parmezāna siers
     1 ĒK
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Selection by Rimi kūpinātas bekona šķēlītes
     100 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Krēmīga un maiga zupa ar kraukšķīgām bekona šķēlēm. Mmmm!

Katliņā sakarsē sviestu un 1 ēd.k. eļļas.

Pievieno kartupeļus un puravus un cep uz vidēji mazas liesmas, līdz puravi kļūst caurspīdīgi.

Tad pievieno buljonu un vāri, līdz kartupeļi ir mīksti.

Sablenderē un izkās zupu caur sietu, lai tā būtu krēmīgāka.

Lej zupu atpakaļ katliņā un karsē. Pievieno sieru un saldo krējumu un pavāri vēl 3-5 minūtes.

Pannā uzkarsē atlikušo eļļu un apcep tajā plānās bekona šķēlītes, līdz bekons ir kraukšķīgs un čurkst.

Pasniedz zupu kopā ar kraukšķīgo bekonu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.