Kartupeļu pankūkas ar ikriem

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • I Love Eco jaunie kartupeļi
     1 kg
  • Šalotes sīpoli, smalki sakapāti
     2 gab.
  • Ķiploka daiviņas
     2 gab.
  • Ola
     1 gab.
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas
  • Timiāna lapiņas
     1 TK
  • Smalki sakapāts pētersīlis
     1 TK

Krēmam

  • Svaigs krēmsiers
     200 g
  • Mārrutki
     1 ĒK
  • Citrona miza, smalki sarīvēta
     1/2 gab.
  • Parmezāns, smalki sarīvēts
     30 g
  • Jūras sāls un svaigi malti pipari
     pēc garšas

Pasniegšanai

  • Foreles vai laša ikri
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Samaisi visas krēma sastāvdaļas.

Uzvāri katlā ūdeni un, kad tas burbuļo, pieber sāli un ieliec kartupeļus.

Vāri, līdz tie ir pusgatavi.

Nokās, nedaudz atdzesē, sarīvē kopā ar ķiploku un sīpolu.

Pievieno sāli, piparus, pētersīli, timiānu un olu un samaisi.

Izveido pankūkas un noliec malā.

 

Sakarsē pannā eļļu, cep pankūkas uz vidējas (drīzāk lielas) liesmas, lai apbrūnē un vienmērīgi izkarst. 

Uzliec uz salvetes, lai notek liekā eļļa, tad kārto šķīvī ar krēmu un ikriem. 

Pasniedz vienas pašas, ar salātiem vai zaļumiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!