Kartupeļu pīrāgs ar bekonu
-
Sagataves 30min , Gatavošana 35min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Mīklai
-
Milti225 g
-
Sviests125 g
-
Mocarella (rīvēta)100 g
-
Sālsšķipsniņa
Pildījumam
-
Kartupeļi (novārīti, nomizoti)4 gab.
-
Sviests1 ĒK
-
Skābais krējums300 g
-
Piens100 ml
-
Parmezāns (rīvēts)200 g
-
Bekona strēmelītes10 gab.
-
Sāls1 TK
-
Pipari1 TK
-
Lociņidekorēšanai
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda krāsni 180°C.
Bļodā ieber miltus, sāli un aukstu sviestu, sagrieztu kubiņos. Ar rokām maisa, līdz izveidojas drumstalota masa.
Pievieno mocarellu un kārtīgi samaisa. Mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī uz 15 - 20 minūtēm.
Tartes formā iemīca mīklu. Ar dakšiņu izdur caurumiņus. Liek cepties uz 10 - 15 minūtēm, līdz mīkla ir zeltaini brūna. Tad izņem un ļauj atdzist.
Jaunā bļodā sastampā kartupeļus. Pievieno sviestu, 60 g skābā krējuma, pienu, sāli un piparus un visu samaisa.
Sacepto pamatni apber ar parmezāna sieru. Tad liek kartupeļu masu.
Tos apber ar sacepto bekonu un atlikušo sieru. Liek cepties 20 minūtes. Pasniedz ar krējumu un sagrieztiem lociņiem.