Kartupeļu putra ar mocarellu

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • I Love Eco kartupeļi
     1 kg
  • Timiāna lapiņas
     1 ĒK
  • Citrona miza
     1/2 gab.
  • Ķiploka daivas
     2 gab.
  • Lauru lapa
     1 gab.
  • Jūras sāls
     1 TK
  • Rimi Extra Virgin olīveļļa
     30 ml
  • Grana padano siers
     20 g
  • Sviests
     20 g
  • Kūpināts jūras sāls
     pēv garšas
  • Svaigi malti pipari
     pēc garšas

Pasniegšanai

  • Bifeļpiena mocarella
     2 gab.
  • Zaļumi
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri katlā ūdeni un, kad tas burbuļo, pievieno sagrieztu citrona mizu, timiānu, ķiploku, lauru lapu un sāli.

Vāri kartupeļus, kamēr ļoti mīksti, – ilgums atkarīgs no kartupeļu izmēra.

Kad gatavs, nokās, pietaupot apmēram 150 ml ūdens. Izņem no katla lauru lapu, pārējo saspaidi ar kartupeļu stampu (ne mikseri). 

Kad sāk veidoties putra, visu laiku maisot, pamazām lej klāt eļļu, pēc tam, aktīvi maisot, pievieno sviestu. 

Beigās papildini ar pataupīto kartupeļu ūdeni un nedaudz kūpinātas sāls, lai putra būtu tik krēmīga, kā tev patīk. 

Pagaršo, vai pietiek sāls un piparu. Pasniedz, virsū liekot mocarellu, no kuras katrs ēdājs pats nokniebj kādu gabalu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!