Kebabs ar plucinātu BBQ cūkgaļu

  • Sagataves 35min ,  Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas cūkgaļai

  • Cūkas kakla karbonāde
     1,5 kg
  • Žāvētas plūmes
     70 g
  • Selection by Rimi tomātu mērce
     1 gab.
  • Ūdens
     150 ml
  • Rimi vīnogu kauliņu eļļa
     3 ĒK
  • Jūras sāls dārzeņiem
     1/2 TK
  • Citrona miziņa (smalki sarīvēta)
     1 gab.
  • Rozmarīna zariņš
     2 gab.
  • Ķiploks
     1 daiviņa
  • Skābais krējums
     50 g
  • Kajennas pipari
     1 TK
  • Cepeša maiss
     1 gab.

Sastāvdaļas kebabam

  • Jaunais kāposts
     1/2 gab.
  • Sarkanais sīpols (nomizots)
     1 gab.
  • Burkāns (nomizots)
     1 gab.
  • Tomāts
     2 gab.
  • CItrons (sulai)
     1 gab.
  • Mani Gardumi turku maize
     2 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lielisks ēdiens pusdienu piknikam!

Sakarsē krāsni 120 grādus karstu.

Cūkas kakla karbonādi liec cepeša maisā. Pārējās BBQ sastāvdaļas samal viendabīgā masā un pielej cepetim. Aizver maisu ciet un liec krāsnī cepties uz3h.

Kad cepetis gatavs, to viegli saplucini pa šķiedrām un iemaisi cepeša marinādē, lai gaļa būtu sulīga.

Gatavo kebabus. Salātiem plānās strēmelēs sagriez kāpostu, sīpolu, burkānu un tomātus. Pievieno citrona sulu un iemaisi salātos. Turku maizes pasildi krāsnī 1–2 minūtes. Pārgriez maizes uz pusēm un pildi ar salātiem un sulīgo saplucināto BBQ cūkgaļu. Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!