Kēkss ar mandeļu miltiem un dzērvenēm

  • Sagataves 1h 25min ,  Gatavošana 2h 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti
     300
  • Mandeļu milti
     200
  • Piens
     180
  • Sviests
     120
  • Olas
     3 gab.
  • Pūdercukurs
     50
  • Sāls
     1,5 TK
  • Sausais raugs
     8
  • Žāvētas dzērvenes
     250
  • Gaišais rums
     50

Sīrupam

  • Ūdens
     200
  • Cukurs
     300
  • Cukurs
     pārkaisīšanai

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc mandeļu miltus ar kviešu miltiem un samal nedaudz smalkāk blenderī, tad pievieno sauso raugu.

 

Uzkarsē pienu ar sviestu un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Saputo olas, pievieno pienu un miltus, līdz veidojas nedaudz ķepīga mīkla.

Apkaisi ar miltiem un liec bļodā uzrūgt 1 stundu.

Paralēli aplej dzērvenes ar rumu un ļauj ievilkties.

 

Pēc stundas mīklai pievieno dzērvenes, izmīci mīklu un liec ietaukotā kēksa formā.

Ļauj uzrūgt vēl vismaz 2 stundas.

 

Sakarsē cepeškrāsni un cep kēksu 35 minūtes 180 grādos. 

Kamēr cepas kēkss, uzvāri sīrupu: samaisi ūdeni ar cukuru un vāri 5 minūtes. 

Kad kēkss gatavs, izņem to no formas un ar otu uzsmērē visu sīrupu vēl karstam kēksam. 

Kad tas atdzisis, apviļā cukurā.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!