Kijevas kotlete ar svaigiem Latgales salātiem

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 1h 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Kijevas kotletei

  • Vistas fileja
     2 gab.
  • Sviests
     80 g
  • Ķiploks
     4 daiviņas
  • Rīvmaize
     150 g
  • Eļļa
     
  • Pētersīlis
      pēc garšas

Latgales gurķu salātiem

  • Gurķi
     300 g
  • Sarkanas vai baltais sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiviņas
  • Smaržīgie pipari
     6 gab.
  • Dilles
     1 buntīte
  • Sāls
     20 g
  • Cukurs
     50 g
  • Ābolu etiķis
     20 ml
  • Garšīga eļļa
     20 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kijevas kotlete

Sākumā nomizo ķiploku, sagriez smalkāk un izspaidi (ja ir iespēja piestā), pievieno sāli un kapātu pētersīli.

Liec pamazām klāt sviestu un izspaida līdz vienmērīgai masai.

Uztaisi divas apaļas bumbas, ietin pārtikas plēvē un liec saldētavā uz 10 minūtēm.

Vistas fileju liec ar ādas pusi pret dēlīti un griez pa vidu guļošā veidā neaizgriežot līdz galam (tā, lai var izklāt vienā lielā gabalā).

Sviesta masu ņem ārā un liec pa vidu vistai.

Vistai pārber sāli un piparus, tad to aizloka tā, lai sviests būtu noklāts no visām pusēm.

Vistu ietin plēvē veidojot apaļu formu. Liec saldētavā uz 30 minūtēm.

Vistu iztin no plēves un uzmanīgi panē miltos, tad olās, rīvmaizē, atkārto.

Uzsilda eļļu katlā līdz 180-200 grādiem. Tad ar putu karoti liec iekšā vistu fritēties līdz zeltaina (aptuveni 2 minūtes).

Fritēto vistu liec krāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm. Pirms pasniegšanas ļauj 5 minūtes tai nedaudz atdzist.

Svaigie Latgales gurķu salāti

Sajauc kopā etiķi, cukuru, sāli, eļļu un atstāj savilkties uz 5 minūtēm.

Gurķus un sīpolus griez pēc iespējas plānak, dilles smalki sakapā, ķiploku uzrīvē uz smalkās rīves.

Visu sajauc kopā vienā bļodā, tad liek ledusskapī uz 15 minūtēm ievilkties.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!