Ķilavu majonēze ar romiešu lapām

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Majonēzei

  • Ķilavas
     100 g
  • Cietais siers (rīvēts)
     100 g
  • Olīveļļa
     100 ml
  • Olas dzeltenums
     4 gab.
  • Citronu sula
     

Pasniegšanai

  • Romiešu lapa
     1 gab.
  • Bagete
     1 gab.
  • Cietais siers (rīvēts)
     50 g
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bageti sagriez šķēlītēs, pārlej ar nedaudz olīveļļu un sāli, tad liec krāsnī nedaudz nograuzdēties.

Romiešu lapas sadala un kārtīgi nomazgā.

Ķilavas nokāš, tad visas majonēzes sastāvdaļas liek blenderī un blenderē līdz vienmērīgai konsistencei.

Katru lapu atsevišķi iesmērē ar majonēzi un pasniedz ar papildus rīvētu sieru un maizes grauzdiņiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!