Sastāvdaļas
Majonēzei
-
Ķilavas100 g
-
Cietais siers (rīvēts)100 g
-
Olīveļļa100 ml
-
Olas dzeltenums4 gab.
-
Citronu sula
Pasniegšanai
-
Romiešu lapa1 gab.
-
Bagete1 gab.
-
Cietais siers (rīvēts)50 g
-
Sāls un piparipēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bageti sagriez šķēlītēs, pārlej ar nedaudz olīveļļu un sāli, tad liec krāsnī nedaudz nograuzdēties.
Romiešu lapas sadala un kārtīgi nomazgā.
Ķilavas nokāš, tad visas majonēzes sastāvdaļas liek blenderī un blenderē līdz vienmērīgai konsistencei.
Katru lapu atsevišķi iesmērē ar majonēzi un pasniedz ar papildus rīvētu sieru un maizes grauzdiņiem.