Ķirbju, granātābolu un burratas salāti

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • riekstu ķirbja, sagriezts 1–1,5 cm biezās šķēlēs
     1 kg
  • vīnogu kauliņu eļļas
     40 ml
  • timiāna zariņi
     10 gab.
  • jūras sāls
      pēc garšas
  • svaigi maltu melno piparu
     0.3 TK
  • granātābols, tikai sēkliņas
     1 gab.
  • burratas
     1 gab.

mērcei

  • ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
     2 gab.
  • Dižonas sinepju
     2 TK
  • svaigi spiestas apelsīnu sulas
     10 ml
  • apelsīna miziņas, smalki sarīvētas
     0.5 gab.
  • I love eco medus
     1 TK
  • extra virgin olīveļļas
     25 ml
  • jūras sāls
      pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sātīgi salāti ziemas pusdienām.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.

Pannā liec ķirbi, pārlej ar vīnogu kauliņu eļļu un samaisi. Uzber timiānu, sāli, piparus, samaisi un cep krāsnī, līdz ķirbis ir zeltains (gatavošanas laiks atkarīgs no ķirbja šķirnes un šķēles lieluma, man bija aptuveni 1–1,5 cm biezas šķēles).

Mērcei bļodā liec ķiplokus, sinepes, apelsīnu miziņas un sulu, medu un samaisi. Tad maisot lēnām lej klāt eļļu. Jo lēnāk liesi un ātrāk maisīsi, jo krēmīgāka būs mērce. Pieber sāli un piparus.

Izņem ķirbi no krāsns, kārto traukā, uzlej mērci, uzber granātābola sēkliņas un uzliec burratu, ko pārgriez pēdējā brīdī. Pasniedz karstu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.