Ķirbju, granātābolu un burratas salāti

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Ķirbju, granātābolu un burratas salāti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Riekstu ķirbis
     1 kg
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     40 ml
  • Timiāns
      10 zariņi
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
     0.3 tējk.
  • Granātābols
     1 gab.
  • Siers Burrata
     1 gab.

Mērce

  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Dižonas sinepes
     2 tējk.
  • Svaigi spiesta apelsīnu sula
     10 ml
  • Apelsīna miziņa
     0.5 gab.
  • Medus I Love Eco
     1 tējk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     25 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sātīgi salāti ziemas pusdienām.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.

Pannā liec ķirbi (sagrieztu 1-1,5 cm biezās šķēlēs), pārlej ar vīnogu kauliņu eļļu un samaisi. Uzber timiānu, sāli, piparus, samaisi un cep krāsnī, līdz ķirbis ir zeltains (gatavošanas laiks atkarīgs no ķirbja šķirnes un šķēles lieluma, man bija aptuveni 1-1,5 cm biezas šķēles).

Mērcei bļodā liec ķiplokus (nomizotus, izspiestus caur ķiplokspiedi), sinepes, apelsīnu miziņas (smalki sarīvētas) un sulu, medu un samaisi. Tad maisot lēnām lej klāt eļļu. Jo lēnāk liesi un ātrāk maisīsi, jo krēmīgāka būs mērce. Pieber sāli un piparus.

Izņem ķirbi no krāsns, kārto traukā, uzlej mērci, uzber granātābola sēkliņas un uzliec burratu, ko pārgriez pēdējā brīdī. Pasniedz karstu.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaļās vafeles

30min • Vidēji grūti