Ķirbju kanēļa pankūkas

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Ķirbis
     500 g
  • Olas
     2 gab.
  • Milti
     2-3 ĒK
  • Cukurs
     1 ĒK
  • Kanēlis
     1 ĒK
  • Apelsīni
     1-2 gab.
  • Sāls
     1 šķipsna
  • Eļļa
      cepšanai

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ķirbi nomizo un sagriež šķēlītēs. Tad apcep cepeškrāsnī vai tvaicē nelielā ūdens daudzumā, līdz šķēlītes kļuvušas mīkstas.

 Pēc tam samaļ vai izberž caur sietu, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls.

Masai pierīvē apelsīna miziņu un pielej šī augļa sulu. 

Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus. 

Ja vēlas pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdens vai apelsīna sulas.

Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas.

Ideja!
Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!