Ķirbju polenta ar rudens dārzeņiem

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Iztīrīts miltainais ķirbis
     400 g
  • Burkāns, pārgriezts uz pusēm
     4 gab.
  • Ķiploks
     2 daiviņa
  • Sarkanais sīpols, nomizots un sagriezts 4 daļās
     4 gab.
  • Neliela biete, sagriezta 4 daļās
     4 gab.
  • Timiāns, smalki sakapāts
     1 TK
  • Polenta (kukurūzu miltu)
     150 g
  • Karsts ūdens
     450 ml
  • Vītināta gaļa
     4 šķēles
  • Cietais siers, sarīvēts
     40 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Divās mazās vai vienā lielā pannā liec cept dārzeņus.

Vienā pannā vai pannas daļā liec ķirbi, burkānus un ķiplokus, otrā – sīpolu un bietes.

Uzlej eļļu, uzber timiānu, sāli, piparus un samaisi.

Vispirms samaisi ķirbja pusi, un tikai tad biešu daļu, dari to atsevišķi, lai nesakrāsojas.

Ja sāksi ar bietēm, rokas būs rozā un ķirbis arī.

Cep 25 minūtes vai kamēr gatavs. Izņem visu ārā no cepeškrāsns, un ķirbi sablendē. 

Katlu ar ūdeni liec uz uguns, un, visu laiku maisot, ber iekšā polentu. Iemaisi, un kad polenta ir gandrīz gatava, pievieno ķirbi, sāli, pusi siera un visu iemaisi. 

Liec traukā polentu, pa virsu ceptos dārzeņus, vītināto gaļu un vēl sieru. 

Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.