Ķirbju un zemesriekstu biezzupa

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Attīrīts muskata ķirbis
     700 g
  • Puravs, gaišais gals
     1/2 gab.
  • Ķiploks
     4 daiviņa
  • Burkāns
     1 gab.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     40 ml
  • Zemesriekstu sviests
     1 - 2 ĒK
  • Vistas buljons
     1,5 l
  • Auzu krējums
     200 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo ķirbi, un garšaugus cepšanai.

Notīri un sagriez mazākos, bet neregulāros gabalos.

Katlā lej eļļu un apcep visus, līdz izdalās cukuri un sāk karamelizēties.

Pievieno zemesriekstu sviestu, apcep.

Pielej buljonu. Buljonam ir jānosedz visi dārzeņi.

Vāri 30 minūtes vidējā karstumā.

Sablendē un sildi, pievienojot auzu krējumu.

Dekorē pēc patikas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!