Ķirbju zupa ķirbja terīnē

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • ķirbis
     1 gab.
  • lieli sīpoli
     3 gab.
  • ķiploka daiviņas
     3 gab.
  • kartupeļi
     2 gab.
  • vistas buljona
     500 ml
  • saldā krējuma vai kokosriekstu piena
     200 ml
  • grauzdētu ķirbju sēkliņu
     
  • “Santa Maria” itāļu garšvielas
      pēc garšas
  • karija pulvera
     1.5 TK
  • olīveļļa
     
  • svaigs koriandrs un/vai citus garšaugus
     
  • piecu piparu maisījumu
      pēc garšas
  • sāls
      pēc garšas
  • ūdens
     500 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī zupa ir gatavojama teju vai katru dienu, bet rudens pusē svētku reizēs – Mārtiņos un 18. novembrī – to īpašu daru, servējot izgrebtā ķirbī.

Vispirms izgrebj skaistāko ķirbi, kam būs tas gods pārtapt par svētku zupas terīni.

Tad lielā katlā sakarsē eļļu, pievieno rupji sagrieztus sīpolus, ķiplokus, otru ķirbi un kartupeļus. Visu sautē apmēram 10 minūtes.

Pielej vistas buljonu, puslitru ūdens un pieber garšvielas. Vāra kādas 30 minūtes, tad sablenderē un, ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz garšvielu. Pielej krējumu. (Ja kārojas ko pikantāku, šajā brīdī zupai var pievienot caur ķiplokspiedi izspiestu ingvera sakni).

Gatavo zupu lej izgrebtajā ķirbī, rotā ar koriandru un grauzdētām ķirbju sēklām.

* Es ķirbju sēklas grauzdēju šādi: notīru miziņas, lieku sēkliņas cepamajā pannā, apkaisu ar sāli, viegli apslaku ar olīveļļu un cepu cepeškrāsnī, līdz tās kļūst glīti brūnganas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!