Klasiskā biskvīta rulete

  • Sagataves 25min ,  Gatavošana 15min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Biskvīts

  • Olas
     7 gab.
  • Milti
     4 ĒK
  • Kartupeļu ciete
     3 ĒK
  • Cukurs
     7 ĒK
  • Sāls
      šķipsna

Vārītais krēms

  • Olu dzeltenumi
     6 gab.
  • Cukurs
     100 g
  • Vaniļas cukurs
     1 TK
  • Kukurūzas ciete
     40 g
  • Piens
     500 ml
  • Sviests
     100 g

Pasniegšanai

  • Ievārījums
      pēc garšas
  • Pūdercukurs
      dekorēšanai

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C.

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

Dzeltenumiem pievieno cukuru un sakuļ, līdz masa kļūst gaiša.

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ stingrās putās.

Olu dzeltenumu masai caur sietiņu iesijā miltus, kartupeļu cieti un samaisa.

Saputotos olu baltumus iecilā olu dzeltenumu un miltu masā.

Cepešpannā ieklāj cepamo papīru. Lej mīklu un izlīdzina. 

Liek krāsnī un cep apmēram 10–12 min.

Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja mīkla nelīp pie irbulīša, biskvīts ir gatavs.

Noņem no cepamā papīra un atdzesē.

Gatavo krēmu.

Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru un kukurūzas cieti, puto, līdz masa kļūst gaisīgāka un gaišāka.  

Pienu lej katliņā un uzkarsē. Pakāpeniski pievieno olu masu, visu laiku putojot, lai neveidojas kunkuļi. 

Masu lej atpakaļ katliņā un karsē uz mazas uguns, nepārtraukti maisot, līdz tā  sabiezē.

Turpina maisīt, pa vienam gabaliņam pievienojot sviestu.

Kad viss samaisīts, krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj, lai atdziest.

Kad biskvīts un krēms atdzisis, smērē ievārījumu, 2/3 vārīto krēmu un sarullē.

Dekorē ar atlikušo krēmu, ogām, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz. 

Ievārījumu var aizstāt arī ar svaigām ogām.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!