Klasiskie mafini

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vistu olas
     2 gab.
  • Piens
     250 ml
  • Neitrālas garšas eļļa
     125 ml
  • Baltais cukurs
     250 g
  • Sāls
     2 šķipsna
  • Pašbriestoši milti
     400 g

Krēmam

  • Filadelfijas krēmsiers
     200 g
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Citrona sula
     1 TK
  • Baltais cukurs
     60 g
  • Kūku dekorējumi pēc izvēles
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Puto olas ar elektrisko mikseri aptuveni 2-3 minūtes. 

Pievieno pienu un eļļu. 

Lēnām pievieno cukuru un sāli, un labi saputo visu, līdz tie ir izkusuši.

Izsijā caur sietu miltus un iejauc masā.

Lej mafinu formiņās, piepildot līdz 2/3 ar mīklu un liec cepties uz 20-25 minūtēm.

Atdzesē.

Saputo saldo krējumu ar cukuru un sajauc ar krēmsieru un citrona sulu.

Liec krēmu konditorejas maisiņā ar dekoratīvo uzgali un uzspied mafiniem krēma cepurītes.

Dekorē pēc patikas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Saldējuma sendviči

12h 15min • Viegli

Siera kūka ar ķiršiem

1h 30min • Viegli

Čurros

40min • Viegli

Rabarberu - mandeļu kūka

1h 40min • Viegli