Kokosa rīsi ar mango

  • Gatavošana 35min
  • Vidēji grūti
Kokosa rīsi ar mango
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Kokosriekstu piens
     250 ml
  • Karsts ūdens
     300 ml
  • Apaļgraudu suši rīsi
     250 g
  • Cukurs
     50 g
  • Rums
     50 g

Pasniegšanai

  • Mango
     1 gab.
  • Mango biezenis
     4 tējk.
  • Kļavu vai cukurniedru sīrups
      pēc izvēles
  • Zaļās pistācijas
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Austrumniecisks saldums eksotikas mīļotājiem.

Katliņā ielej kokosriekstu pienu, pievieno ūdeni un uzvāri.

Citā sausā katliņā liec rīsus un karsē, līdz, tiem pieliekot roku, to vairs nevari noturēt. Tad pakāpeniski lej klāt kokospiena maisījumu un maisot karsē.

Pievieno cukuru, rumu un turpini karsēt, intensīvi maisot un lejot klāt šķidrumu. Maisi, līdz šķidrums iztvaiko un rīsi ir mīksti.

Rīsus atdzesē un veido ovālas bumbiņas.

Pasniedzot uz rīsu bumbiņām liec nomizota un iztīrīta mango šķēles. Vari pārslacīt ar kļavu vai cukurniedru sīrupu (ja gribas saldāku) un pārkaisīt arī ar zaļajām pistācijām (vai grauzdētām kokosriekstu skaidiņām un piparmētru). Atsevišķā trauciņā liec mango džemu un pasniedz kopā ar rīsu bumbām.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Augļu groziņš

1h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Burkānlaša maizītes

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti