Kokosa rīsi ar mango

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Kokosriekstu piens
     250 ml
  • Karsts ūdens
     300 ml
  • Apaļ-graudu suši rīsi
     250 g
  • Cukurs
     50 g
  • Rums
     50 g

Pasniegšanai

  • Mango, nomizots, iztīrīts, sagriezts šķēlēs
     1 gab.
  • Mango biezenis
     4 TK
  • Kļavu vai cukurniedru sīrups pēc izvēles
     
  • Zaļās pistācijas dekoram
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Austrumniecisks saldums eksotikas mīļotājiem.

Katliņā ielej kokosriekstu pienu, pievieno ūdeni un uzvāri.

Citā sausā katliņā liec rīsus un karsē, līdz, tiem pieliekot roku, to vairs nevari noturēt. Tad pakāpeniski lej klāt kokospiena maisījumu un maisot karsē.

Pievieno cukuru, rumu un turpini karsēt, intensīvi maisot un lejot klāt šķidrumu. Maisi, līdz šķidrums iztvaiko un rīsi ir mīksti.

Rīsus atdzesē un veido ovālas bumbiņas.

Pasniedzot uz rīsu bumbiņām liec mango šķēles. Vari pārslacīt ar kļavu vai cukurniedru sīrupu (ja gribas saldāku) un pārkaisīt arī ar zaļajām pistācijām (vai grauzdētām kokosriekstu skaidiņām un piparmētru). Atsevišķā trauciņā liec mango džemu un pasniedz kopā ar rīsu bumbām.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!