Krāsnī cepta selerijas sakne

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 2h 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • selerijas sakne
     500 g
  • sāls
     1 TK
  • sviests
     100 g

Pildījumam

  • zaļais vai zilais siers
     150 g
  • rīvēts cietais siers
     40 g
  • valrieksti
     150 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Selerijas sakni kārtīgi noskalo un nosusini sausu.

Ja miza ir pārāk bieza, nomizo to.

Sakni apviļā sviestā un apkaisi ar sāli.

Ietin folijā un liec cepešpannā.

Karsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, cepešpannā lej 2 glāzes silta ūdens un liec cept seleriju 2 stundas.

Samaisi pildījumu.

Kad selerija izcepusies, izņem to no folijas, nogriez saknes cepurīti un pildi tajā siera un riekstu pildījumu.

Liec cepeškrāsnī apbrūnināties vēl 15 minūtes.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!