Krāsnī ceptas jaunās bietes ar rozmarīnu

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Jaunās bietes
     6 gab.
  • Rozmarīns
     3 gab.
  • Ķiploks
     1 gab.
  • Citrons
     1 gab.
  • Medus
     1 ĒK
  • Olīveļļa
     2 ĒK
  • Ūdens
     120 ml
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Noskalo jaunās bietītes, ja nepieciešams nogriež sakni un kātus

Ja bietes ir pārāk lielas, sagriež tās uz pusēm vai četrās daļās.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.

Liek cepamajā traukā bietes, rozmarīnu, uz pusēm pārgrieztu ķiploku, pārslaka ar citrona sulu un medu.

Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pielej olīveļļu un ūdeni.

Apklāj cepamo trauku ar foliju un liek cepeškrāsnī. Cep aptuveni 25 minūtes. Tad noņem foliju un cep līdz gatavībai.

Ideja!


Pamēģini bietīšu vietā cept kartupeļus, burkānus, patisonus vai pat ķirbi. Atšķirsies vien gatavošanai nepieciešamais laiks.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!