Krāsnī cepti kartupeļi ar ķiplokiem

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • mazo kartupelīšu
     400 g
  • ķiploka galviņas, sadalītas daiviņās, bet nemizotas
     2 gab.
  • olīveļļas
     6 ĒK
  • Provansas vai Vidusjūras garšvielas
      pēc garšas
  • svaigs rozmarīns un/vai timiāns
      pēc garšas
  • pipari
      pēc garšas
  • sāls
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī ir viena no manām mīļākajām receptēm, ko iemācījos pirms 30 gadiem Sanfrancisko. Krāsnī ceptos kartupeļus būs ļoti labi servēt pie gaļas, īpaši ar jēru, kā arī pie hamburgeriem frī kartupeļu vietā.

Sagriež kartupeļus četrās daļās. Uzliek katru kaudzīti uz cepamā papīra (uz apm. 35 cm x 35 cm liela kvadrāta).

Katru aplej ar eļļu, uzber ķiploka daiviņas, apkaisa ar garšvielām un uzliek vienu vai divus rozmarīna un/vai timiāna zariņus.

Aiztaisa papīru ciet, izveidojot paciņu.

Saliek visas četras paciņas uz pīrāgu pannas vai lēzenā cepamā traukā un 225 grādu karstumā cep cepeškrāsnī 35 minūtes.

Jāuzmanās, taisot paciņas vaļā, – smaržīgs, bet ļoti karsts tvaiks.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.