Krāsnī cepti virtuļi

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Milti
     120
  • Brūnais cukurs
     100
  • Kakao
     25
  • Cepamais pulveris
     1/2 TK
  • Šokolāde
     40
  • Sāls
     šķipsniņa
  • Ola
     1 gab.
  • Skābais krējums
     90
  • Piens
     60
  • Eļļa
     60

Šokolādes glazūrai

  • Sviests
     115
  • Piens
     60
  • Vaniļas cukurs
     2 TK
  • Šokolāde
     115
  • Pūdercukurs
     240

Dekorēšanai

  • Cukura skaidiņas
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā sajauc miltus, brūno cukuru, kakao, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.

Pieber sasmalcinātu brūno šokolādi un samaisa.
 

Atsevišķā bļodā samaisa olas, skābo krējumu un eļļu. 

Pievieno sausajām sastāvdaļām.

Tad pievieno pienu un maisa, līdz izveidojas vienmērīga masa, ko pilda konditorejas maisiņā.

Sagatavo mafinu pannu, ieziežot katru formiņu ar sviestu un vidū ieliekot nelielu bumbiņu, ko izveido, saburzot cepamo papīru.

Tad pilda ar virtuļu masu, veidojot riņķi.

Liek cepties 190°C 10 min.

 

Tikmēr gatavo glazūru.
 

Katliņā silda sviestu un pienu, līdz sviests ir izkusis.

Samazina karstumu un maisot pievieno šokolādi, līdz tā ir izkususi. 

Izslēdz krāsni un pievieno vaniļas cukuru un pūdercukuru, kārtīgi samaisot.
 

Atdzisušos virtuļus mērcē šokolādes glazūrā no vienas puses un apber ar krāsainām cukura skaidiņām. 

Ļauj nostāvēties 30 min.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!