Kraukšķīgā rudzu maizīte

  • Sagataves 3h ,  Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Rudzu milti
     200 g
  • Smalkais jūras sāls
     5 g
  • Svaigs raugs
     5 g
  • Silts ūdens
     175 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc miltus ar sāli. Siltā ūdenī izšķīdina raugu un pievieno miltiem.

Samīca mīklu, līdz tā kļūst gluda un lipīga. Pārsedz mīklu ar pārtikas plēvi un atstāj nostāvēties 3 stundas.

Pārsedz mīklu ar pārtikas plēvi un atstāj nostāvēties 3 stundas.

Izrullē mīklu uz cepamā papīra aptuveni 1 cm biezumā.

Ar pirkstu vai koka irbulīti iespiež mīklā bedrītes un apkaisa ar rudzu miltiem.

Apsedz maizes mīklu ar dvieli un ļauj nostāvēties vēl stundu

Pa to laiku sakarsē krāsni līdz 200 °C.

Sagriež maizi četrstūros un liek cepties 30 – 40 minūtes.

Kad maize izcepusies un padzisusi, to salauž gabalos un pasniedz ar sviestu.

Ieteikums! Lai maize būtu vēl veselīgāka, izvēlies pilngraudu rudzu miltus.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Lieldienu kuličs

1h 25min • Vidēji grūti

Polentas maize

1h • Viegli
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.