Kraukšķīgie kartupeļi “parmentier”

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Kraukšķīgie kartupeļi “parmentier”

  • Dzeltenie kartupeļi
     4 gab.
  • Dilles, pētersīļi un loki
     100 g
  • Bekons
     100 g
  • Olīveļļa
     50 g
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kartupeļus nomizo un sagriez aptuveni 2cm kubiņos. 

Kartupeļus samaisi ar sāli, olīveļļu un pipariem. 

Uzsildi krāsni uz 230 grādiem. 

Kārto kartupeļus uz cepampannas(panā ieklāj cepampapīru) un liec cepties. 

Cep aptuveni 30 minūtes, līdz zeltaini. 

Zaļumus smalki sagriež. 

Bekonu apcep no abām pusēm uz karstas pannas, aptuveni 30 sekundes no katras puses. 

Apcepto bekonu sagriez smalkāk, visu sajauc kopā un kartupeļi gatavi pasniegšanai. 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Baba ganuš

1h • Vidēji grūti

Humuss

20min • Viegli

Biezpiena pončiki

20min • Viegli

Svaigās burgermaizītes

1h • Vidēji grūti

Kanēļmaizītes

1h 50min • Vidēji grūti

Fokača

1h 40min • Vidēji grūti