Krēmīgā kartupeļu lazanja

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Lazanjai

  • Kartupeļi, nomizoti
     5 gab.
  • Sāls
     2 TK
  • Pipari
     1 TK
  • Kūpināta gaļa (šķiņķis)
     8 šķēles
  • Siers
     8 šķēles
  • Bekons, sacepts, smalki sagriezts
     5 šķēles
  • Svaigi pētersīļi
     10 g
  • Mocarellas siers, sarīvēts
     200 g
  • Saldais krējums
     235 ml
  • Olas
     2 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda cepeškrāsni līdz 180° C.

Sagriež nomizotus kartupeļus ½ cm biezās šķēlēs un iemet bļodā. Apber ar sāli un pipariem un samaisa.

Ieeļotā dziļā cepampannā liek slāni ar kartupeļiem, tad gaļu šķēles un tad siera šķēles. Tad atkal kartupeļus, gaļu, sieru un apber ar drupinātu bekonu. Bekona slāni pārber ar pētersīļiem. Liek vēl vienu kārtu ar kartupeļiem un dāsni pārber ar rīvētu mocarellas sieru.

Bļodā sakuļ olas ar saldo krējumu. Tad pārlej pāri kārtojumam.

Liek cepties uz 40 minūtēm ar abpusējo apdedzi, līdz siers ir zeltaini brūns.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.